Kezdőoldal
Keresés
Formátum
Böngészés
Tárgyszójegyzék
Olvasói bejelentkezés
Összetett keresés

Szókapcsolat: Mezőkapcsolat:
Találat/oldal:
  


Segítség a WebOPAC használatához

  • Lehetőség van szókezdetek, illetve szóvégződések csonkolt keresésére , a beírt töredéket a $ jellel kell lezárni, illetve elkezdeni.
  • Ha nincsen beállítva szókapcsolat (ez az alapállapot), akkor a beviteli mezőbe írt szavakat a rendszer egyetlen kifejezésként értelmezi. Ha beállítunk valamilyen szókapcsolatot, akkor a beírt kifejezést a program szavakra bontja és ezeket a beállított logikai operátorral fűzi össze. Ebben az esetben a szóközt tartalmazó kifejezéseket idézőjelek közé kell zárni.
  • A megjelenés évére keresve nemcsak egyetlen évet adhatunk meg keresési szempontként, hanem ebbe a mezőbe beírhatunk időhatárokat is (pl. 1991-1995).
  • A keresésnek megfelelő találatokról listát kapunk, amely a dokumentum címét és szerzőjét tartalmazza. A cím kapcsolópont, amely a dokumentum részletes leírásához vezet. A lista fejlécében tájékoztatást kapunk a feltett keresőkérdésről és a találatok számáról. Az oldal alján a további találati oldalakhoz vezető kapcsolópontként jelenik meg az oldalak száma.